top of page
Joogantain ryhmätunneille  käyvät liikuntaedut

Päästä sisäinen zen valloilleen: yhdistä jooga ja luonto

  • Writer: Ulla
    Ulla
  • 14.4.
  • 2 min käytetty lukemiseen

"Luonto ei kiirehdi – silti kaikki tapahtuu ajallaan." – Lao Tzu


Maailmassa, joka tuntuu usein kaoottiselta ja ylivoimaiselta, rauhan ja tyyneyden hetkien löytäminen voi tuntua harvinaiselta ylellisyydeltä. Yksi ikivanha käytäntö on kuitenkin kestänyt ajan auttaessaan yksilöitä saamaan yhteyden itseensä ja ympäröivään maailmaan - käytäntö, joka tunnetaan yleisesti joogana. Joogaa on alunperin harjoitettu luonnossa, ei peilisaleissa.


Alkuperäisessä joogassa ei ollut peilejä (eikä muuten ole Joogantain salillakaan), ei täsmällisesti järjestettyjä studiotiloja eikä jatkuvia tuloksia mittaavia välineitä. Sen sijaan jooga oli käytäntö, joka tapahtui ulkona, luonnon sykkeessä ja rytmissä, osana arkea ja elämää.


Joogaa harjoitettiin siellä, missä ihmiset olivat: metsissä, vuorilla, joenvarsilla ja avoimilla niityillä. Tämä yhteys maahan ja luontoon oli ja on edelleen keskeinen osa joogafilosofiaa, joka rohkaisee meitä tuntemaan itsemme osaksi isompaa kokonaisuutta.


Tämän vuoksi joogaan perimmäinen tarkoitus on ollut kehittää tasapainoa ja harmoniaa kehon ja mielen välillä – luonnon ehdoilla. Jooga on aina ollut osa luontoyhteyttä, ja sen vaikutukset voivat tuntua syvemmin, kun harjoitamme sitä ulkona, ympäröivän luonnon kauneudessa ja rauhassa.


Joogan voima ei ole pelkästään fyysisissä asennoissa, vaan myös siinä ympäristössä, jossa harjoitamme. Joogasalit voivat tarjota loistavan paikan joogalle, varsinkin Suomen ilmastossa, mutta luonto on paikka, jossa voimme todella tuntea yhteytemme ja juurtua maahan sekä kokea olevamme osa isompaa kokonaisuutta. Kun siirrymme joogaamaan ulos, se voi avata meille kokonaan uudenlaisen kokemuksen ja syvemmän yhteyden luonnon energiaan ja kehoomme.



Vaali yhteyttäsi luontoon

Nykypäivän nopeatempoisessa maailmassa on helppoa tuntea olevansa irti itsestään, juureton ja etääntynyt luonnosta. Joogan sisällyttäminen päivittäiseen rutiinimme on tehokas tapa palauttaa tasapaino ja harmonia elämäämme. Omaksumalla joogan periaatteet ja vaalimalla suhdettamme luontoon, voimme hyödyntää sisäisen voiman ja seesteisyyden lähdettä, joka voi tukea meitä elämän haasteiden läpi.


Yhteydellämme luontoon on ratkaiseva merkitys hyvinvoinnillemme. Aivan kuten joogan avulla voimme harmonisoida sisäisiä energioitamme, luonnossa viettäminen voi virkistää mieltämme ja edistää syvää yhteyden tunnetta ympäröivään maailmaan. Olipa kyseessä joogan harjoittelu ulkona tai pelkkä tietoinen kävely metsässä, luonnon kauneuteen uppoaminen voi olla mullistava kokemus.


Harjoittele aurinkotervehdyksiä (Surya Namaskar) ulkona auringonnousun aikaan vaikka omalla takapihalla. Tämä harjoitus ei ainoastaan herätä kehoa, vaan myös yhdistää meidät luonnon rytmeihin ja energioihin.



Kuva asiakkaan takapihalta kesäisenä aamuna klo 5.29 juuri ennen yksityistunnin alkamaista.
Kuva asiakkaan takapihalta kesäisenä aamuna klo 5.29 juuri ennen yksityistunnin alkamaista.


Meditaatio luonnossa

Kokeile meditaatiota luonnossa, esimerkiksi istumalla rauhallisessa paikassa ja keskittymällä ympäröivien äänien kuunteluun. Tämä harjoitus voi auttaa rauhoittamaan mieltä ja syventämään yhteyttä luontoon  ja sen harmonisoivaan voimaan. Muista, että polku sisäiseen rauhaan alkaa yhdestä hengityksestä ja kiitollisesta sydämestä.



 

Jos ajatus yksin metsään joogailemisesta tuntuu vielä vieraalta, luontoon voi hakeutua lempeästi myös ohjatusti – monilla paikkakunnilla järjestetään ainakin kesäisin matalan kynnyksen metsä-, puisto- tai ranta- tmv. joogaa. Jo pelkkä luonnon läsnäolo tekee harjoituksesta erityisen.


🌿 Joogantain puistojoogat Nummelan Pajuniityssä tarjoavat tilaisuuden yhdistää ulkona olo ja yhteinen harjoitus. Tervetuloa hengittämään raikasta ilmaa, kuuntelemaan lintujen laulua ja liikkumaan lempeästi nurmikon pehmeydellä. Puistojooga starttaa, säiden salliessa, toukokuun lopussa.


Tarkemmat aikataulut ja varaustiedot löytyvät varauskalenterista.




bottom of page