Vaikka tämä asana ei ole perinteinen yin-asana, mutta se on hyvin yin-henkinen ja olen ottanut sen säännölliseen käyttöön, usein kaatuneen puun vastaparina.
Käsillä tehtävä kengännauha-asana on syvä asento, joka keskittyy erityisesti lapaluiden ja hartioiden avaamiseen. Tämä asana on erinomainen keino vapauttaa jännitystä hartioista ja yläselästä – alueista, jotka usein kiristyvät istumatyön tai stressin vuoksi.
Yleisiä perusperiaatteita yin-joogasta löydät aikaisemmasta blogitekstistä Perusperiaatteita yin-jooga harjoituksesta
Aika
3 minuuttia on jo hyvin, asana on sen verran intensiivinen, että enempi aika voi ruveta tuntumaan pistelynä ja puutumisena käsissä.
Kohde
Lapaluiden alue ja hartiat.
Asanaan asettautuminen
Tule päinmakuulle ja nosta rintakehää ylös sen verran, että saat kyynärpäät ristiin. Vie sormet kauas toisistaan ja käännä kämmenet kohti kattoa. Tönäise tarvittaessa vähän varpailla takaa eteenpäin, jotta saat leuan etummaisen hauiksen yli.
Rentouta jalat ja lantio ja anna jokaisella uloshengityksellä kasvojen ja koko kehon sulaa kohti mattoa.
Tuet
Voit kokeilla korottaa rintakehää bolsterilla tai rullatulla viltillä, jos se tekee asanassa olosta mukavamman. Otsan voi tukea joogatiileen.
Asanasta pois tulo
Nosta rintakehää ylöspäin ja vedät hitaasti kädet pois rististä.
Vastaliike/palauttava asana
Tuo kädet joko vartalon sivulle tai johonkin muuhun asentoon jossa hartiasi pääsevät rentoutumaan ja anna koko kehon rentoutua hetki.
Vaihtoehtoinen asana
Jos makuulla tehtävä versio tuntuu liian intensiiviseltä voit tulla istumaan ja tuoda kädet kotka-asanaan.
Huomioithan, että tekstissä mainitut hyödyt ja tuntemukset ovat yksilöllisiä.
Joogassa on aina hyvä pitää mielessä, että jokaisen keho on erilainen ja, mikä toimii jollakin toiselle, ei välttämättä sovi toisen keholle.
Erilaisuus ei kuitenkaan vaikuta mitenkään joogasta saataviin lukuisin sekä tutkitusti todistettuihin että lukemattomien joogien ympäri maailmaa vuosituhansien aikana saavuttamiin ja huomaamiin hyötyihin ❤
Jokainen on itse vastuussa oman kehonsa kuuntelusta ja omasta harjoittelustaan. Mikäli sinulla on perussairauksia/kipuja/ ongelmia/loukkaantumisia tai olet muuten epävarma sopiiko jokin asana sinulle, kysy asiasta aina lääkäriltä tmv. terveydenhuollon ammattilaiselta ennen asanaharjoittelua.
Teksti ei korvaa ohjaajaa, mutta voi olla hyväksi tueksi ja muistinvirkistykseksi sen suhteen miten ja miksi asanoita tehdään, sekä tukemaa omaa harjoitusta myös salin ulkopuolella.
#joogantai #jooga #aamujooga #etäjooga #hathajooga #livestream #kehonhuolto #jokapäiväjoogantai #hathajooga #yinjooga #flowjooga #villasukkajooga #rautakankijooga #toimistojooga #nummela #vihti #asusiellämissäelät #mielenhuolto #hyvinvonti #joogakuuluukaikille #yksityisohjaus #tilaustunnit #työpaikkajoogaa #asana #sthirasukhamasanam #yinjooga #kengännauhat
Comments